В Бургас започват снимките на „Голата истина за група „Жигули"


В Бургас започват снимките на „Голата истина за група „Жигули"
Снимка: Община Бургас
04 Август 2020, Вторник


Част от сцените в кинолентата ще се разиграят на емблематични за морския град места

Автор: Десант

Емблематични места в Бургас ще бъдат декор при заснемането на най-новия български игрален филм „Голата истина за група „Жигули". В него зрителите ще видят едни от най-популярните и обичани български актьори, сред които Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев - Геро, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Режисьор е Виктор Божинов. Роли ще имат също така  Август Попов, Параскева Джукелова Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

На 6 август, четвъртък, екипът ще работи на Морска гара, където ще бъде заснета една от най-важните сцени. По това време в зоната за обществен достъп ще се провежда Street Food Festival, а посетителите ще имат възможността да участват в снимките.

Част от сцените в „Голата истина за група „Жигули" ще се разиграят на известни места в Бургас като Морската градина, терасата при Казиното, обновения булевард „Богориди", плажната ивица и местността Отманли.

Сюжетът на кинолентата представя ведра история за мечтите на едно поколение и тяхната трансформация във времето. Посланието е, че именно мечтите не трябва да се променят и всеки трябва да се бори за тях. Действието се развива на фона на музика, която прави филма увлекателен и забавен.

Заснемането на продукцията се осъществява с подкрепата на Община Бургас, която осигурява средства за нейната реализация. По този начин забележителностите на морския град ще бъдат популяризирани сред широка публика.

Снимките ще продължат до края на август, а премиерата се очаква да бъде през 2021 г. Продукцията ще се разпространява по BTV Studios.  

„Голата истина за група „Жигули" разказва историята на българска рок група от 80-те години на миналия век, която се разпада точно, когато е на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. В настоящия момент членовете й са изпокарани помежду си до смърт, всеки от тях живее съвсем различен живот и тъне в неизвестност. Един ден всичко това се променя.

Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново, почти насила. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе „Жигули" отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки