Притежатели на старинно оръжие ще пробват мерника си в турнира „Старата пушка"


Притежатели на старинно оръжие ще пробват мерника си в турнира „Старата пушка"
Снимката е илюстративна
30 Юли 2020, Четвъртък


В надпреварата в Берковица участие ще вземат притежатели на ловни гладкоцевни пушки, произведени до 1970 г. включително

Автор: Десант

В първия ден на август за седми пореден път в Берковица ще се проведе традиционният турнир „Старата пушка". Тази година той ще е посветен на 126-годишнината от създаването на белковското ловно-рибарско дружество „Сокол" и 125 години от издаването на първото ловно списание „Ловецъ" (1 август 1895 г.).

Организаторите предупреждават, че предвид епидемичната обстановка в страната и в съответствие със законодателството на Република България, спазването на всички противоепидемични и предпазни мерки на открито са задължителни!

В надпреварата ще вземат участие мъже и жени, притежатели на ловни гладкоцевни пушки, произведени до 1970 г. включително. Оръжията ще са от всички калибри и системи, но трябва да са законно притежавани.

Участниците, които ще пробват точността на мерника си, ще използват собствени боеприпаси, съобразно техническата пригодност на оръжието си, и ще произвеждат изстрели по силует на заек и видоизменен скийт, като броят на изстрелите ще бъде определен от организаторите.

Стрелбата по силует на заек се допуска от дистанция 30 м за шокови цеви и пушки с нитро барут, а за цилиндрични и с леки заряди - от дистанция 22 м. Ще се стреля със сачми с диаметър от 2 мм до 2,5 мм, с патрони до 32 гр. снаряд, като преди стрелбата участникът оповестява калибъра, теглото на снаряда и типа на патрона (тапа, концентратор и други).

Всички, които ще се включат в турнира, следва да са екипирани с шапки, очила, патрондаш, ловен елек и антифони, изтъкват организаторите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки