Задържаха шофьора, който блъсна майка и дете на пешеходна пътека и избяга


Задържаха шофьора, който блъсна майка и дете на пешеходна пътека и избяга
26 Май 2020, Вторник


Това е 40-годишен мъж, който никога не е притежавал шофьорска книжка, осъждан, с ефективна присъда за притежаване на наркотици

Автор: Десант

Шофьорът, блъснал майка с дете на пешеходна пътека тази сутрин във Варна, е задържан. Той никога не е притежавало свидетелство за управление на МПС, съобщават от ОДМВР-Варна.

Катастрофата стана тази сутрин около 08:20 ч., на пешеходна пътека на бул. „Цар Освободител” и кръстовището с ул. „Ана Феликсова”.

Майката и 6-годишно дете са откарани в болница. Детето е с контузии на лакътя, коляното и лицето, а майката - със счупен преден горен зъб и контузия на крака. Оказана им е медицинска помощ и по-късно са насочени за домашно лечение.

Шофьорът обаче е избягал от мястото на произшествието. При проведените незабавни оперативно – издирвателни действия, след около час  в кв. „Възраждане” е намерена укритата кола.

Малко по-късно е установен и задържан и шофьорът – 40-годишен мъж от Варна, който никога не е притежавал шофьорска книжка, осъждан, с ефективна присъда за притежаване на наркотици, с криминални регистрации за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и за кражба. 

"Водачът е допуснал и впоследствие напуснал произшествието, като е изоставил в близост до кръстовището МПС-то. След около час е установен и е задържан", заяви Димитър Дреков - инспектор в Пътна полиция Варна.

"Всеки ден минавам оттук, когато ходя на плуване и никой не ме изчаква. Даже вчера ми се случи един моторист да мине точно пред краката ми", разказва Станислав.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура – Варна. На мястото на произшествието, както и на изоставения автомобил са извършени огледи. Водачът е задържан за срок до 24 ч. Взети са му кръвни проби за установяне наличие на алкохол и/или наркотични вещества. Работата по случая продължава.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки