От 1 юни без карантина до Гърция и Сърбия


От 1 юни без карантина до Гърция и Сърбия
Снимка: Пресцентър на МС
19 Май 2020, Вторник


Очаква се какво ще реши Румъния

Автор: Десант

Пътуваме до Гърция и Сърбия без карантина от 1 юни. Очаква се решението и на румънския парламент. Това заяви премиерът Бойко Борисов след Четиристранната среща, която се проведе чрез видеоконферентна връзка и по инициатива на Борисов.

„Знаете, че румънското правителство е в оставка, силно се надяваме да вземат решение, което да е в унисон с решението, което взехме с Гърция и Сърбия, така че да махнем 14-дневната карантина и там.", добави премиерът.

Преминаването ще става със специални декларации, уточни той. В тях, по думите му, ще пише: нямам симптоми, не съм под карантина, запознат съм със съответната епидемиологична обстановка и пътувам на собствен риск. Ще се посочва и телефон за контакт.

До тези договорености се стигна, след като Бойко Борисов, президентът на Сърбия Александър Вучич и премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Лудовик Орбан обсъдиха във видеоконференция  облекчаването на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в условията на пандемията от COVID-19.

Участие в разговорите взеха и министрите на външните и на вътрешните работи, на здравеопазването, на транспорта и на туризма на четирите държави.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки