Готов е мобилният „Пътеводител за Централен Балкан“


Готов е мобилният „Пътеводител за Централен Балкан“
Снимка: НП „Централен Балкан"
10 Април 2020, Петък


Приложението предлага информация за туристически маршрути, посетителски обекти и прилежащи видове и местообитания в Националния парк

Автор: Десант

Приключиха дейностите по разработване на мобилното приложение „Пътеводител за Централен Балкан“. То предлага информация за туристически маршрути, посетителски обекти и прилежащи видове и местообитания в парка.

В него има интегрирана интерактивна карта. При избор на един от представените на 85 туристически маршрута посетителят може да получи информация за цвета на маркировката, дължината, продължителността и степента на неговата трудност. Може да се определи конкретно местоположение, да се измерват разстояния, да се извършва търсене по координати и ключови думи, да се запазват точки и маршрути, както и да се въвеждат/извеждат потребителски файлове.

Приложението съдържа текстов и снимков материал на хижи и заслони, обекти на културно-историческото наследство и природни забележителности на територията на „Централен Балкан“.

Допълнително е поместена информация и локация на 12 приоритетни за опазване природни местообитания. Приложението информира за режимите и нормите в защитената територия и правилата за поведение

За използване на приложението, не е необходима интернет връзка и мобилно покритие.  При нужда може да генерира SOS съобщение с координати, оказващи локацията на мобилното устройство. Реализацията е на два езика – български и английски.

Достъпно е за инсталиране от магазините на Google Play и App Store.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки