Бургазлии споделят своето усещане за Covid 19 в снимки


Бургазлии споделят своето усещане за Covid 19 в снимки
03 Април 2020, Петък


Получените снимки ще бъдат качвани всеки ден под формата на клип в новосъздания youtube канал Burgas Culture Guide

Автор: Десант

Община Бургас се обръща с призив към бургазлии заедно да създадем фотоархив за периода, през който преминава градът, страната и целия свят. Covid 19 ни изненада, уплаши, ужаси, засрами, разсмя, разнежи, обнадежди, сприятели, омилостиви.

За всички нас това е време на изпитание, но и време, в което се проявят силният дух, щедростта и съпричастността.

"Споделете вашето усещане за Covid 19, за заплахата, която  промени света, наложи нови правила и с която само заедно ще се справим. Очакваме вашите снимки - черно-бели, цветни, символични, тъжни, щастливи, в размисъл, в действие, красиви, футуристични, вдъхновяващи на имейл :burgascultureguide@gmail.com", съобщават от общинския пресцентър.

Кадрите могат да изобразяват как работите вие или други хора, които не остават вкъщи, заради спецификата на професиите си, могат да разказват за часовете, прекарани заедно със семейството у дома или пък да разкриват интересен момент, на който сте станали свидетели на път за магазина, по време на он лайн обучението или от терасата на жилището си.

Получените снимки ще бъдат качвани всеки ден под формата на клип в новосъздания youtube канал Burgas Culture Guide.

"Искаме акцентите на нашата фотокампания да са преодоляване, солидарност, надежда. След пандемията заедно със специалисти от "Държавен архив" - Бургас ще разгледаме събраните снимки и ще отделим тези от тях, които да бъдат съхранени като свидетелство за безпрецедентния период в живота на града. С най-вълнуващите и оригинални кадри ще организираме истинска изложба в Морската градина", допълват от общината.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки