Болницата в Карнобат ще приема пациенти с коронавирус и от Сунгурларе


Болницата в Карнобат ще приема пациенти с коронавирус и от Сунгурларе
25 Март 2020, Сряда


Общо 40 места за лечение на болни с коронавирусна инфекция трябва да осигури здравното заведение

Автор: Десант

Вътрешно отделение на МБАЛ Карнобат ще осигури 25 места за пациенти с леки и средно тежки случаи със съмнения за наличие на коронавирус.

Според инструкциите на Националния кризисен щаб и РЗИ местните болници трябва да имат готовност и да предвидят по-сериозна грипна вълна.

МБАЛ Карнобат трябва да осигури общо 40 места за лечение на болни от Карнобатска и Сунгурларска община.

Ето защо, за да бъдат покрити стандартите и обособена изискваната леглова база, от Община Карнобат започват спешен ремонт на старото Родилно отделение. Там ще бъдат разположени допълнителните 15 легла.

Според управителя на болницата д-р Николай Колибаров предимството на старото отделение е това, че то е напълно изолирано от останалите.

На днешното заседание на Кризисния щаб кметът Георги Димитров обяви, че нужните работници и материали за реновирането на неизползваното от години отделение ще бъдат осигурени безвъзмездно от местната строителна фирма „Партньори -А.Т“ ЕООД, с управител Тодор Атанасов. В ремонта ще се включат и работници от общинското предприятие.

Отсега се създава необходимата организация за набавяне на легла, постелъчен инвентар, консумативи, бойлери за баните, за които също ще се разчита на дарители.

„В момента нямаме нужда от всички тези места, но това не означава, че не се подготвяме ситуация, в която те ще ни потрябват. Ремонтните бригади обещаха да работят денонощно и до 30 март ще имаме първите оборудвани 25 места, а до края на следващата седмица и останалите 15 места в старото Родилно отделение“, коментира кметът Георги Димитров, който благодари на карнобатлии и жителите на общината за многобройните прояви на обединение и взаимопомощ в трудния момент.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки