Глоба до 15 000 лева за фирми, които не спазват противоепидемичните условия


Глоба до 15 000 лева за фирми, които не спазват противоепидемичните условия
24 Март 2020, Вторник


Зачестяват сигналите, че работодателите масово не осигуряват на служителите си маски, ръкавици и места за дезинфекция на ръцете

Автор: Десант

В Общинския кризисен щаб са получени много сигнали от работещи в бургаски фирми, че работодателите не съдействат и не спазват противоепидемичните условия, не осигуряват на своите служители маски, места за дезинфекция на ръцете или защитни ръкавици. Това съобщиха от щаба на редовния си брифинг.

Затова започва проверка по самите фирми. Вече има влязла поправка в Закона за здравето за контрол на противоепидемичните мерки.

Службите на РЗИ и ОД на МВР ще налагат санкции. Глобата за физически лица по тези текстове е до 5000 лева за физически и до 15000 лева за юридически лица.

От днес на сайта на Община Бургас в раздел ИНФОРМАЦИЯ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУС -  https://www.burgas.bg/bg/resors/covid19, ще бъде публикуван горещ телефон за превенция, която ще се осъществява съвместно с организацията "Вселена". Номерът, на който гражданите може да търсят съдействие, е 0800 18 017.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Иван
24.03.2020 18:03:09
0
0
Нъв фирма "крупал"цех да дограма в Бс ..преди 2дена разсадоха по 1 маска и тякак во шише с дезинфектант а да те говорим че неини работнизи ке върнаха от Белгия цед карангина...постояно се ходи да Германия , Белгия и се крият тия неща
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки