Извънредното положение върна хората в селата


Извънредното положение върна хората в селата
Снимка: Дарик
18 Март 2020, Сряда


Очаква се цените на къщите и дворовете в провинцията да се покачат

Автор: Десант

Извънредното положение, което е обявено в България по повод пандемията от коронавирус, за пореден път показа важността от това хората да имат къщи и градинки в селата.

Модерният градски човек днес е изгубил способността си сам да произвежда храна и съответно - да оцелява в извънредни ситуации.

Именно сега става отново ясно, колко е важно да се отделят по няколко часа седмично, за да си ходиш на село и да си поддържат двора и мазето - с провизии, които са безценни в извънредни ситуации като настоящата.

Заразата с коронавирус ще окаже влияние и на пазара на имоти в селата. Очаква се цените на къщите и дворовете да се покачат, а самият пазар да се активизира, както от страна на купувачи, така и от страна на продавачи, които се отказват от усилията да са независими на село.

В момента много хора се върнаха по селата си, за да прекарат карантинен или изолационен период.

В тази ситуация отново става ясно колко е важна регионалната политика за развитие на селските райони, особено обезпечеността с интернет връзка, а също наличието на малки магазинчета, здравни пунктове (които бяха масово закрити) и местни фирми за услуги от основно значение.

Източникselo.bg


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки