Над 60 000 третокласника получиха комикса „Кан Кубрат. Заветът на българите“


Над 60 000 третокласника получиха комикса „Кан Кубрат. Заветът на българите“
Снимка: Фондация „Въздигане“
02 Март 2020, Понеделник


Инициативата е на Фондация „Въздигане“ и се провежда за четвърта поредна година

Автор: Десант

За четвърта поредна година през учебната 2019 - 2020 г. над 100 активисти и доброволци от Фондация „Въздигане“ раздават благотворително комикси на всичките български третокласници.

Над 60 000 третокласника в почти 2000 училища в цялата страна - в големи градове и малки селца, получиха книжката „Кан Кубрат. Заветът на българите“.

От тази година съмишленик на проекта е Министерството на образованието и науката, което предоставя пълен списък с всички училища и третокласници и така улеснява цялостния процес за достигане до всички деца.

През тази година от Фондацията са изпратили много комикси до български училища по цял свят: Англия, Испания, САЩ, Мексико, Германия, Италия и други.

​„Правим го за децата, защото вярваме, че разказът за кан Кубрат и неговия емблематичен завет за единство на българския народ възпитава нуждата от силна взаимовръзка между тях, помага им да открият своите корени и славно минало, мотивира ги към активна взаимопомощ, учи ги на екипна работа, което пък ще засили желанието да останат в своята родина и да се борят заедно с приятелите си за по-добро бъдеще тук, вместо да го търсят навън" - изтъкват по повод инициативата от „Въздигане“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки