Риболовни инспектори прибраха 7 лодки, скрити в тръстиките на езерото Вая


Риболовни инспектори прибраха 7 лодки, скрити в тръстиките на езерото Вая
Снимки: ИАРА
17 Февруари 2020, Понеделник


В тях са открити бракониерски хрилни мрежи с общо 3 километра дължина

Автор: Десант

7 лодки без външна маркировка, скрити в тръстиките в района на квартал Горно Eзерово, откриха инспектори на ИАРА.  На 13 февруари те са извършили с помощта на служители от ОД на МВР – град Бургас, извършиха планирана проверка по бреговете и във водите на езеро Вая. 

В лодките са открити хрилни мрежи с обща дължина 3200 м. Лодките и мрежите са иззети от служителите на ИАРА с  констативен протокол срещу неизвестен извършител.



ИАРА напомня, че  се забранява риболовът с мрежени риболовни уреди в обектите по чл. 3, ал. 1 от ЗРА, с изключение на риболова, извършван  във водите на Черно море и река Дунав, при условията на чл. 17 от ЗРА и от лица, регистрирани по реда на чл. 25 от ЗРА – във водните обекти, за които е извършена регистрацията.

Забранява се пренасянето и превозването на мрежени риболовни уреди с изключение на лицата притежаващи валидно разрешително за стопански риболов по чл. 17 и регистрирани по реда на чл. 25.

При съмнение за извършване на нарушения и нередности гражданите могат да съдействат като сигнализират на тел.112, припомнят още от риболовната инспекция.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки