Бургас е в тясно сътрудничество с Ухан, откъдето тръгна коронавирусът


Бургас е в тясно сътрудничество с Ухан, откъдето тръгна коронавирусът
Снимка: БТПП
11 Февруари 2020, Вторник


Делегация от китайския град е била край морето дни преди да избухне заразата 

Автор: Десант

Дни преди регистрирането на първите случаи на заразени с коронавирус в Ухан, в края на ноември миналата година делегация от този китайски град е била на посещение в Бургас. Това припомня Флагман.бг, позовавайки се на паметливи общински съветници в местния парламент.

Домакин на срещата е била Бургаската търговско-промишлена палата (БТПП). Между нея и Китайския съвет за насърчаване на международната търговия – подсъвет Ухан, през 2018 г. е подписан меморандум за разбирателство.

Основната цел на визитата на китайците е била представяне на Зоната за икономическо и технологично развитие (ЗИТР) на Ухан, както и насърчаване на сътрудничеството в производството на машини, комуникациите и други проекти с местните компании. Делегацията е била водена от директора на Зоната Пънг Хао и е включвала ръководители от Зоната и президенти на компании.

По време на заключителната дискусия са били обсъдени възможности за съвместно сътрудничество в областта на биотехнологиите.

Китайската делегация и имала среща и със заместник-кмета по финанси, бюджет и икономика на община Бургас Красимир Стойчев, като е посетила и „Индустриален и логистичен парк – Бургас” ЕАД.

Делегация от Ухан е била в Бургас и през лятото на 2018 г.

Припомняме, че щамът на заразата с коронавируса бе открит за първи път през декември 2019 г. в Ухан. Градът се нарежда на 5-то място в световната класация на най-технологичните градове, сдобре развити самолетостроене, автомобилостроене, производство на автомобилни частни и битова техника, услуги. В него има 83 университета, в които се обучават 1,2 млн. студенти. Разположен на р. Яндзъ, географски Ухан е сърцето на Китай и е точка от Пътя на коприната.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки