Спасено в бургаско пристанище бедстващо куче изненадващо намери стопаните си


Спасено в бургаско пристанище бедстващо куче изненадващо намери стопаните си
Снимки: Община Бургас
31 Януари 2020, Петък


Вижте цялата трогателна история 

Автор: Дина Харизанова

Докато работят на терминал  Изток - 2 на БМФ Порт Бургас, международният екип от пристанищни работници на фирма "Саренс" се натъква на куче, бедстващото в леденостудените морски води в много тясно пространство между кея и кораб за обработка.

Служителите на компанията са с различни националности, но са отлично обучени как да спасяват хора, попаднали извън борда, и незабавно предприемат сложна спасителна акция. Те прилагат всичките си знания и умения и изваждат полуживото куче, сковано от студа, с почти  замръзнали и безцветни от хипотермията очи.

Спасителите му оказват първа помощ, затоплят го и се грижат за него. След пет дни оцелялото благодарение на усилията им животно, вече доволно размахва опашка и подскача радостно край хората от интернационалния екип.

Кръщават  го Барни, а той  учудващо бързо свиква с новото си име. Но заради строгите правила за сигурност и безопасност на терминала, то трябва да напусне района на пристанището. Ръководството на компанията се свързва с Общинския приют за безстопанствени кучета, който им е препоръчан от природолюбители, и предава Барни на грижите и вниманието на отзивчивите тамошни.

Няколко дни по-късно семейство от Бургас решава да осинови куче от приюта, тъй като тяхното се е изгубило. Пристъпвайки прага му, бургазлиите чуват познат лай, а срещу тях се изправя изчезналият им домашен любимец Бари, прекръстен  от спасителите си на пристанището след невероятните си морски приключения на Барни.



Бари или Барни вече се радва на грижите и любовта на семейството си. Благодарение на неговата трогателна история, свързала толкова много различни човешки съдби, питомците на приюта получиха като дарение чували с кучешка храна.

Наградата бе връчена на представител на  общинския приют в присъствието на Весна Балтина, зам.-кмет "Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата" в Община Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки