Търговците на горива посрещнаха с аплодисменти Валери Симеонов пред парламента


Търговците на горива посрещнаха с аплодисменти Валери Симеонов пред парламента
Снимка: Пресцентър на НФСБ
22 Януари 2020, Сряда


Минути преди това в пленарната зала народните представители приеха промените в Закона за горивата

Автор: Десант

Представители на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива посрещнаха с аплодисменти днес Валери Симеонов, минути след като преди това вътре, в зала народните представители приеха промените в Закона за горивата.

Хората от бранша изказаха благодарност на лидера на НФСБ и колегите му народни представители Валентин Касабов, Борис Ячев, Христиан Митев за подкрепата им през последната година и половина.

С направените днес от Парламента промени отпадат завишените изисквания за капитал и банкови гаранции към малките търговци, както и законовите текстове,  които по думите им ги обричаха на фалит.

„Малките успяха да победят големите – видя се, че в България монополите и олигарсите не са толкова силни, колкото си мислеха“, заяви пред хората Валери Симеонов.

По думите му приетият преди година и половина закон буквално е заплашвал да бъдат ликвидирани всички малки участници в бранша за доставката и продажбата на горива, за да бъде цялата дейност предоставена на един-двама монополисти – големите вериги бензиностанции.

„Слава богу, тези текстове бяха отхвърлени. Със законовите промени, направени днес, обсъдени преди това с малките търговци на горива – бизнесът им е запазен“, подчерта Валери Симеонов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки