Тенисисти от цялата страна се подготвят в Бургас за държавните първенства в зала


Тенисисти от цялата страна се подготвят в Бургас за държавните първенства в зала
10 Януари 2020, Петък


Част от участниците са фаворити за отличията

Автор: Десант

Тенисисти от цялата страна се включиха в подготвителния лагер на ТК „Авеню“ за предстоящите държавни първенства по тенис в зала за юноши и девойки до 18 години в Бургас. Част от участниците са фаворити за отличията.

„Последната година беше успешна за мен, като най-добри спомени пазя от спечелването ми на две титли на двойки от турнири за жени, с които спечелих първите си WTA точки. Радвам се, че първия турнир за годината ще бъде в моя тенис дом, а именно страхотната зала на ТК „Авеню“, сподели състезателката по тенис Стела Пеева.

„Мотивирана съм за възможно най-добро класиране, а именно спечелване на титла на сингъл и на двойки. На двойки ще играя с моята добра приятелка, с която имам честа да тренирам всеки ден тук Елена Кралева. Радвам се, че турнира ми дава възможност да се виждам и да се подготвям с други деца, които идват на подготовка при нас преди турнира“, добави тя.

„За мен винаги е било най-висока чест да имам възможността да участвам в държавните първенства, постигала съм редица призови класирания на тях. Емоцията по време на тези турнири е неописуема, защото знаеш, че е са само два пъти в годината и играят най-добрите състезатели в България. Още по-приятно и от друга страна отговорно за мен е, когато държавните първенства се провеждат на базата на нашия ТК "Авеню".

Ние сме превилигировани най-добре да познаваме атмосферата, но от друга страна и най-много погледи са насочени към нашето представяне. Аз съм изключително доволна от подготовката, която проведох, чувствам се уверена в моите оръжия и нямам търпение тенис сезонът вече да започне. Поставила съм си високи цели и вярвам, че заедно с целия треньорски екип на ТК "Авеню", заяви Елена Кралева.

„Тук съм, за да завърша подготовката си за ДЛПЗ максимално добре. За съжаление в София условията на закрито не са на нивото на залата на ТК „Авеню“ и моят треньор Георги Йорданов се свърза с главния треньор на ТК „Авеню“ Стефан Пантов. Благодаря за гостоприемството чувствам се много добре, днес проведох две пълноценни тренировки, а утре ми предстоят още две. Настанен съм в новия хотел на клуба, условията са страхотни. Бил съм тук и друг път забелязвам позитивна промяна, наличието на хотела прави условията още по-добри. Играх с добри партньори, което за мен е полезно и ми помага да стана по-добър тенисист. Преди следващ турнир на базата отново бих дошъл на подготовка“, посочи Виктор Григоров от ТК "НСА", който е участник в тенис лагера в Бургас.

„В последните години ТК „Авеню се наложи като водеща тенис организация в страната и региона. Водещи състезатели на България от всички възрасти, както и доста от най-добрите деца на Европа посещават базата за част или цялата си подготовка. Масовата обратна връзка, която те дават е, че условията са много добри и продължават да се подобряват всяка година. Съвсем логично и част от държавните първенства се провеждат в залата на клуба, на прага сме на националния шампионат до 18 г., където ще видим най-добрите състезатели на България.

Щастлив съм, че мога да бъда част от екипа на ТК "Авеню" и да участвам в утвърждаването му като един от най-добрите тенис клубове. Пожелавам на всички участници успех и да придобият незабравими емоции в Бургас“, заяви първият български треньор с най-висок ITF лиценз Пресиян Коев, който е бивш спортен директор на БФТ.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки