Вижте къде ще бъде новата университетска детска болница в Бургас


Вижте къде ще бъде новата университетска детска болница в Бургас
09 Януари 2020, Четвъртък


10 проценнта е ръстът на средствата в здравеопазването, предвиени в общинския бюджет за тази година

Автор: Десант

Вече е избран терен за очакваната детска болница, която ще покрива нуждите на цяла Бургаска област. Новото здравно заведение ще се намира в непосредствена близост до УМБАЛ – Бургас. Мястото ще позволява по-удобна връзка и до Спешния център в най-голямата болница в морския град.

Подробности за лечебното заведение бяха огласени по време на представянето на проекта за бюджета на общината за 2020 година. То ще е за пациенти от 0 до 16 години. Ще бъде оборудвано с обзавеждане и апаратура от най-висок клас, отговарящи на всички съвременни стандарти в медицината.

Болницата ще разполага с детско Спешно приемно отделение, Реанимация и Диагностично-консултативен център. В нея ще функционират ключови за детското здраве клиники по уши-нос-гърло, нефрология, гастроентерология, пулмология, ендокринология, ревматология, неврология, очна клиника и Център за научни изследвания, в който ще се работи върху научни проекти в сферата на детските заболявания.

10 проценнта е ръстът на средствата в здравеопазването, предвиени в общинския бюджет за тази година. Приоритет ще бъде осигуряването на апаратура за комплексния онкологичен център. Друга цел е осигуряването на оптимални условия за диагностика, лечение и наблюдение на пациентите с тези заболявания.

През годината ще бъде създадена и програма "Специализации" за завършващи лекари и подкрепа на продължаващото обучение и специализация на професионалистите по здравни грижи в община Бургас.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки