Обединени патриоти искат създаването на доброволни отряди за справяне с престъпността


Обединени патриоти искат създаването на доброволни отряди за справяне с престъпността
29 Ноември 2019, Петък


Формированията ще действат на места, където има дефицит на органи на реда

Автор: Десант

Доброволчеството като начин за превенция и справяне с битовата и маргиналната престъпност е стара идея на патриотите. Тя е залегнала и в приоритетите за повишаване на обществения ред и сигурност в програмата още от 43-то НС. Ето защо Обединени патриоти ще подкрепят на първо гласуване Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи и ще внесат предложение за допълнение, свързано с доброволните отряди.

Това посочи в свое изказване в Народното събрание съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

Законопроектът създава допълнителен респект към работата на служителите на реда, за какъвто отдавна патриотите настояват. Той задава и вътрешно преструктуриране на МВР, което ще доведе до по-адекватно функциониране на системата.

Искрен Веселинов заяви, че между първо и второ четене народните представители от Обединени патриоти ще изготвят законопроект за възстановяването на доброволните отряди, които да подпомагат опазването на обществения ред. Действията не тези отряди от доброволци трябва да са в синхрон и под ръководството на МВР.

Депутатът посочи, че в сегашния законопроект е засегната темата с доброволците, но само тези звена, които и в момента съществуват – за овладяване на бедствия и пожари.

Трябва да се разработи тази материя в закона, касаеща доброволческите отряди, дейността им трябва да бъде регламентирана в Закона за МВР, категоричен е Искрен Веселинов.

Доброволци със съответния образователен ценз и чисто съдебно минало и преминавайки обучение в МВР да имат правомощия по патрулна и охранителна дейност. Тези формирования да противодействат на битовата престъпност – особено по малките населени места. Доброволните отряди трябва да могат да налагат закона там, където има дефицит на представители на МВР.

За това е имало дебат между ГЕРБ и ОП и е част от общите приоритети, които са събрали двете политически формации в управлението, стана ясно от думите на Веселинов.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ТОДОРОВ
29.11.2019 13:04:53
1
0
Първо , ''обединени патриоти'' .....НЯМА..! Онази нагла предателска клика нарекла се (вмро) - оскверни паметта на десетките хиляди българи от българската област Македония. Предаде идеала ни(мизия-тракия-македония) - мъката на българинът наречена (МАКЕДОНИЯ) - И непрежалимите 150.000, български войника, загинали за тази кауза- през 4-те войни....! И , ПОСЛЕДНИТЕ ПАДНАЛИ В ТАЗИ БИТКА - КРАСИМИР УЗУНОВ И БОЖИДАР ДИМИТРОВ , КОИТО БЯХА УБИТИ ОТ ТАЗИ ВЛАСТ , ЗАРАДИ ДУХЪТ И НЕПОКОКИБИМОТО СИ МНЕНИЕ....! (ВЕЧНА ПАМЕТ ВАМ).....! ПАРТИЯ )НФСБ) Е ДЛЪЖНА ДА НАПУСНЕ)ТАКА НАРЕЧЕНАТА КОАЛИЦИЯ ) - ЗА ДА НЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА КАТО ''ПРЕСТЪПНА'' ИЛИ МУТРЕНСКА....!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки