БАПЗГ благодари за адекватните действия на МВР при спасяването на болните в „Пирогов“


БАПЗГ благодари за адекватните действия на МВР при спасяването на болните в „Пирогов“
27 Ноември 2019, Сряда


Този тежък инцидент показа не само високия професионализъм и отговорност на медиците, пожарникарите и полицаите, но и съпричастието на обикновените хора, се казва в отворено писмо на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи

Автор: Силвия Горанова

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изказва своето признание, респект и благодарност към бързите, адекватни и смели действия на медицинските екипи, които помогнаха за евакуацията на застрашените от обгазяване пациенти веднага след инцидента с кислородната система във Второ вътрешно отделение на УМБАЛСМ "Пирогов" и по този начин спасиха живота на много хора.

Това се казва в отворено писмо до медиите, подписано от Милка Василева, председател на УС на БАПЗГ.

За съжаление при тежкия инцидент, вследствие на взривната вълна, двама пациенти загубиха живота си. Изказваме нашето съпричастие и подкрепа към семействата на загиналите в този изключително тежък за всички нас момент, се казва още в текста.
 
От БАПЗГ благодарят и за бързата реакция на служителите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", ЦСМП - София и МВР, които са реагирали професионалнои и с действията си са защитили работещите и пациентите в болницата от нова опасност.

Две пожарни, общо около 30 полицаи и още толкова пожарникари са се отзовали на сигнала за пожар в 4,00 ч. сутринта на 27 ноември.

По първоначална информация се е взривила система за подаване на кислород към пациентите, които не могат да дишат. експлозията става  във второ вътрешно отделение.

Веднага след инцидента на помощ са се отзовали и граждани, които са помогнали с каквото могат и така с действията си са изразили своята човещината и съпричастие към болката на страдащите.

„Този тежък инцидент показа не само високия професионализъм и отговорност на медиците, пожарникарите и полицаите, но и съпричастието на обикновените хора. Той показа, че можем да бъдем обединени, да работим заедно, за да преодоляваме трудностите, които се изпречват пред нас и да вървим напред! Нека се отнасяме с уважение и респект към тези, които са избрали професии в името на здравето и живота на всички нас! „ - се казва още в текста на писмото.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки