Нова идея за болничните: да се плащат не повече от 15 дни годишно


Нова идея за болничните: да се плащат не повече от 15 дни годишно
21 Ноември 2019, Четвъртък


Вижте какво още каза социалният министър Бисер Петков пред БНТ

Автор: Десант

Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични в годината, а личните лекари да могат да издават болнични само за седем дни, а не както е в момента – до 14 дни. Това ще предложи правителството за обсъждане пред Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщи социалният министър Бисер Петков пред БНТ в сряда.

„Едно от предложенията е свързано с това, че личният лекар сега може да издава болничен лист за до 14 дни. Обсъждат се предложения да се намали този срок до седем дни, както и примерно в кодекса преди време е имало ограничения - дните, които се заплащат от работодателя, да бъдат не повече от 15 дни в рамките на годината“, каза Петков.

Темата и проблемът с фалшивите болнични ще бъдат коментирани и на тристранния съвет за социално сътрудничество, допълни министърът, но не уточни кога ще се проведе такова заседание.

Друго предложение, което се очаква да бъде обсъдено, е това на синдикатите, които искат работодателите да плащат не три дни, както е в момента, а първите пет дни от болничните.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки