Планините побеляха, но снежната покривка не е дебела (ОБНОВЕНА)


Планините побеляха, но снежната покривка не е дебела (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС
01 Ноември 2019, Петък


Всички проходи са отворени за движение

Автор: Десант

Първият сняг на Шипка е вече факт. На върха се е образувала снежна покривка от около 1-2 см.

Пътищата са почистени и опесъчени. Няколко машини на пътноподдържащата фирма са на терен и ще останат да дежурят до оправяне на времето, съобщават от dariknews.

Припомняме, че в тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи, да не тръгват на път с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Сняг наваля и в по-високите части на останалите планински райони на страната, макар и снежната покривка все още да не е дебела. Всички проходи са отворени за движение. 

​На проведено днес в Областната администрация в Стара Загора заседание за предприемане на превантивни мерки за поддръжка на пътищата през предстоящите зимни месеци, беше посочено, че вече е извършена проверка на техниката за зимно поддържане и че са доставени необходимите материали - луга, пясък и др., за поддържане на нормалното експлоатационно състояние на пътната мрежа.

Стана ясно още, че на 4 ноември ще има втора проверка за готовността на прохода Хаинбоаз за зимата. От фирмата, отговорна за почистването му, заявиха, че от следващата седмица вече ще бъдат напълно готови да посрещнат зимните условия.

Командирът на Втора механизирана бригада ген. Стоян Шопов уведоми, че 38-и механизиран батальон е в готовност да се включи на помощ при утежняване на зимната обстановка по пътищата в областта. 

По данни на АПИ ​близо 30 машини са в готовност да обработват пътните настилки през високопланинските проходи „Петрохан“, „Троянски“, „Шипка“, „Твърдишки“, „Предел“ и на Прохода на Републиката. Осигурени са нужните количества сол и пясък.

От пътната агенция уточняват, че в първия ноемврийски ден на проходите „Петрохан“, „Шипка“ и на Републиката настилката е мокра, а видимостта е до 100 метра.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки