Две различни версии има за зверската катастрофа между двата тира край Карнобат


Две различни версии има за зверската катастрофа между двата тира край Карнобат
03 Октомври 2019, Четвъртък


Загиналият шофьор в българския тежкотоварен автомобил е на 60 години, от сливенското село Мокрен

Автор: Десант

Жетоко меле между два тира с българска и с турска регистрация на пътя край карнобатското село Вълчин взе две жертви тази сутрин. Загиналият шофьор в българския тежкотоварен автомобил е на 60 години, от сливенското село Мокрен, уточниха от полицията в Бургас.

Колега на другия загинал - турски шофьор, е станал пряк свидетел на жестокия челен сблъсък. Той разказа ужасяващи подробности за мелето, тъй като е карал на около 100 м разстояние от другия турски тир.



„Пътувахме за Румъния, натоварени с текстил – в моя камион терлици, в неговия – платове. Изведнъж чух силен гръм и видях как двата камиона пред мен се блъскат и единият влиза в канавката. Беше страшно, натиснах много рязко спирачките и едва успях да спра на около 5 м от камиона на колегата си”, казва пред сайта Флагман.бг шофьорът на втория турски тир, който все още е в шок.

Според него, виновен за инцидента е българският шофьор, който изглежда е влязъл в насрещното движение и е причинил катастрофата.



Според друг очевидец - Денис, който също е бил на по-малко от 100 метра от зверския сблъсък, обаче турският водач е навлязъл в насрещното платно. Пред камерата на телевизия СКАТ той споделя за ужаса, който е преживял. Казва, че само бързата му реакция му е спасила живота, успял е да спре буквално на метри от катастрофата.

Не е ясно с каква скорост са се движили двата тира преди инцидента. Българският тир е бил натоварен с тор, а турският - с платове.

На мястото на катастрофата в момента е Динко Вълев от Ямбол, който със своя влекач помага да бъдат изтеглени смачканите до неузнаваемост тирове.

Преди минути трупната линейка откара към УМБАЛ-Бургас и телата на двамата загинали шофьори. Около 30 минути пожарникари рязаха жестоко смачканите ламарини, за да ги извадят.

Към момента няма изгледи пътят към село Вълчин да бъде отворен в близките часове.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки