Водеща английска телевизия снима филм в горите на Рила


Водеща английска телевизия снима филм в горите на Рила
30 Септември 2019, Понеделник


Основни сцени от бъдещата продукция са заснети край хижа Мечит над с. Говедарци

Автор: Десант

Екип на водеща английска телевизия е посетил горски територии в района на ДГС „Самоков” и Национален парк „Рила” във връзка със заснемането на документален филм.

Основни сцени от бъдещата продукция са заснети край хижа Мечит над с. Говедарци. Мястото е избрано от продуцентите заради уникалните природни дадености на Рила планина и близостта до Рилския манастир.

Служители от териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) в Самоков и рейнджъри от дирекцията на НП „Рила” са оказали логистична подкрепа, осигурявайки високопроходими автомобили. Те са съпроводили снимачния екип по Кайзеровия път до връх Мечит, уточняват от ЮЗДП.

Съвместната дейност с английската телевизия е част от инициативата на държавното предприятие и териториалните му поделения да съдействат при организирането на обществени мероприятия, като спортни състезания, маратони, филмови продукции, културни и  музикални събития и др. в държавни горски територии. Разходите за това са утвърдени в специален ценоразпис, публикуван на интернет страницата на ЮЗДП.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки