Валери Симеонов представи "Живи разкази за Николай Хайтов" в парламента


Валери Симеонов представи "Живи разкази за Николай Хайтов" в парламента
11 Септември 2019, Сряда


Книгата е издадена от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) и телевизия „Скат”

Автор: Десант

Нова книга за големия писател Николай Хайтов събра трите му деца в Народното събрание. Елена, Александър и Здравец Хайтови присъстваха на представянето на изданието.



Събитието се състоя в почивката на пленарното заседание в сряда в Клуба на народния представител и събра много депутати от всички парламентарни формации. То бе уважено и от зам.-председателя Народното събрание Емил Христов, съобщава сайтът Флагман.бг.



Книгата е издадена от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) и телевизия „Скат”, обяви лидерът на партията и собственик на медията Валери Симеонов.

„Живи разкази за Николай Хайтов” излиза по повод 100 години от рождението на писателя, които се навършват след броени дни - на 15 септември.

„Ние имахме изключително близки отношения с Николай Хайтов приживе”, обяви Валери Симеонов и добави: „Продължаваме да се грижим за неговата памет, за запазването на паметта на този велик българин. За нас – един от най-успешните български писатели, един от най-успешните български драматурзи и сценаристи на съвременна България. Искам да припомня, че и към сегашния момент най-гледаният български филм и в България, и в света е „Козият рог”, създаден по разказа „Козият рог” от сборника „Диви разкази” на Николай Хайтов.”



По думите на Симеонов, Хайтов е продължител на патриотизма в неговия възрожденски вид, такъв, какъвто го намираме в творчеството на Иван Вазов, в творчеството на Захари Стоянов, в творчеството на всички големи български писатели-творци, които с топлина и с грижа са отдали своя живот за съхраняване на българската идентичност, на българското самочувствие и като цяло на българската нация.

Сборникът е съставен от журналиста Диана Славчева по публикации от в. „Десант” и ежегодните предавания на тв „Скат” около бележити дати, свързани с Николай Хайтов.

Изданието съдържа и непубликувани фотографии на писателя.

Едно от големите достойнства на книгата е, че разказите за Хайтов са от първо лице на хора, познавали големия писател, обяви Диана Славчева.

Някои от тях вече са покойници.

Интервю на самия Валери Симеонов за Хайтов също може да бъде намерено сред „живите разкази” за великия българин.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки