Връчиха Поздравителен адрес на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора


Връчиха Поздравителен адрес на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора
Снимки: Областна управа Стара Загора
03 Септември 2019, Вторник


Признанието по повод бързите и отговорни действия на директора и служителите на социалното заведение по време на пожара, разгорял се в местността Борова гора на 31 август следобед

Автор: Десант

Директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов връчи днес Поздравителен адрес на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора. Той е отправен към служителите на социалното заведение и неговия директор Георги Узунов по повод техните бързи и отговорни действия по време на пожара, разгорял се в местността Борова гора на 31 август следобед. Тогава пламъците приближиха Дома и се наложи  спешна евакуация на 39 деца.

В поздравителния адрес министър Маринов е написал следното: „Благодарение на професионализма и съобразителността ви не беше допусната загуба на човешки живот. Целият персонал е реагирал адекватно и експедитивно преди пожарът да достигне Дома и така не е допусната опасност за децата и шестте бебета, поверени на вашите грижи. Действията на дежурния лекар Юлиан Илчев, издал устна заповед за евакуация, са били точни и навременни. Адмирации и към старшата сестра Гинка Ковачева, която е организирала извеждането на всички деца от застрашената сграда. Ситуация като тази доказва, на практика че  сте се отнесли с нужната сериозност и че служителите ви са обучени на ниво“.



Главен комисар Николов благодари лично на д-р Илчев, на сестра Ковачева и на целия екип на Дома за медико-социални грижи и им пожела здраве и професионални успехи. Той изказа и специални благодарности към жителите на близкия кв. „Лозенец“, които са помагали в гасенето на пожара и в пренасянето на децата от Дома на безопасно място.

Старозагорският областен управител Гергана Микова подчерта, че бързото овладяване на пожара е пореден пример за добрата съвместна работа на институциите в областта. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки