Съдови хирурзи оперираха цяла нощ и спасиха живота на 11-годишно дете


Съдови хирурзи оперираха цяла нощ и спасиха живота на 11-годишно дете
Семейство Люцканови и д-р Борислав Тръпчев
29 Август 2019, Четвъртък


Родителите Пламен и Галя Люцканови пожелаха публично да благодарят на всички служители на УМБАЛ - Бургас и на спешните звена, които в нощта на 9 срещу 10 август дават всичко от себе си, за да живее дъщеря им

Автор: Десант

Петчасова тежка операция, извършена от съдовите хирурзи на УМБАЛ Бургас, спаси живота на 11-годишно момиче. Родителите Пламен и Галя Люцканови пожелаха публично да благодарят на всички служители на болницата и спешните звена, които в нощта на 9 срещу 10 август дават всичко от себе си, за да живее дъщеря им.

„Ние сме изключително доволни и благодарим на всички екипи за точността, бързината и професионализма при спасяването на нашата дъщеря Наталия. Абсолютно всички – от линейката, до всички служители на УМБАЛ Бургас, действаха точно и професионално“, каза бащата - Пламен Люцканов.

Момичето се наранява при битов инцидент - върху крака й пада голямо стъкло и прерязва главната бедрена артерия и вена. Детето бързо губи много кръв и изпада в безсъзнание. Линейката пристига бързо, екипът информира „Спешно отделение“ и пред вратата на болницата вече я чакат реаниматорите.

По спешност е извикан съдовият хирург д-р Борислав Тръпчев, който заедно с колегата си д-р Христо Стефанов и анестезиолога д-р Милена Минева оперират Наталия повече от 5 часа през нощта. Борбата е не само за живота, а и за запазването на крака.

„Спасяването на живота й беше въпрос на няколко минути. Още малко забавяне щеше да е фатално. Кръвозагубата беше много голяма – около 3 литра, което е половината от кръвта в човешкото тяло. При подобна кръвозагуба в организма могат да настъпят необратими промени, затова трябва да се действа бързо. Никога не бива човек, загубил много кръв, да чака вкъщи, да не търси лекарска помощ. Целта на операцията беше да съхраним крака й, да избегнем ампутацията. Успяхме да зашием артерията, да възстановим кръвотока. Беше трудно, продължително, но се радваме, че усилията ни не са били напразни“, обясни д-р Тръпчев.

„Не искаме да споделяме какво мина през главата ни, докато карахме след линейката, в която беше детето ни. Всеки родител ще ни разбере. Специално благодарим на д-р Борислав Тръпчев, неговите колеги и всички служители на болницата. Нека повече хора в Бургас да разберат, че тук работят отлични професионалисти“, добави семейство Люцканови. Наталия вече си е вкъщи, където лечението и рехабилитацията й продължават.


В категории: Новини , Медицина

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Наташа
29.08.2019 17:35:30
0
0
Дъщеря ми беше оперирана от д-р Тръпчев, много сме доволни. Професионалист!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки