Старозагорски математици донесоха медали от олимпиади в Тайланд и Япония


Старозагорски математици донесоха медали от олимпиади в Тайланд и Япония
Снимка: Областна управа-Стара Загора
31 Юли 2019, Сряда


Те бяха приветствани от областния управител Гергана Микова

Автор: Десант

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова се срещна днес с децата медалисти от Олимпиадата по математика в Тайланд, която се проведе през април, и математическата олимпиада в японския град Фукуока, състояла се през юли. 

За пореден път възпитаниците на старозагорския преподавател Любомир Любенов се представиха блестящо на престижните международни състезания. В Тайланд деветокласникът Теодор Янков завоюва златен медал, а четвъртокласникът Максим Танков – бронзов.

С две диамантени награди, един златен медал, 2 сребърни и 6 бронзови и една поощрителна награда се завърнаха от Япония старозагорските математици. Най-престижното отличие в състезанието – диамантеното, грабнаха третокласниците от Стара Загора Йоан Михайлов и Виктория Стефанова. Със златен медал се окичи дванадесетокласникът Деан Дечев.

„Всички ние сме ви длъжници, защото, макар че сте още толкова малки, вие прославяте името на България по всички краища на света. Много се надявам, че където и да учите по света, един ден ще се върнете в Родината си и ще покорявате върхове“, приветства отличените българчета Гергана Микова.

Тя отправи думи на благодарност и към прекрасния и всеотдаен преподавател Любомир Любенов, както и към родителите на математиците.

Гергана Микова връчи Почетния знак на областния управител на „диамантените“ призьори Виктория и Йоан, а на медалистите от двете олимпиади подари книги.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки