Траки, даки, скити, готи, келти, хуни и монголи се сбират край Хоталич


Траки, даки, скити, готи, келти, хуни и монголи се сбират край Хоталич
Снимки: Архив, Фейсбук
30 Юли 2019, Вторник


Гостите на Варварския събор край крепостта ще се потопят в атмосферата на древните обреди, занаяти и бойните умения, които са притежавали древните народите

Автор: Десант

Варвари от всички страни… въоръжавайте се! Под този девиз от 13 до 15 септември в крепостта Хоталич край Севлиево за втори път ще се проведе т.нар. Варварски събор (и в същото време третото издание на фестивала на историческото наследство).

Тук ще се съберат на едно място траки, даки, скити, готи, келти, хуни и монголи, за да съживят култури, потънали в забравата на вековете, връщайки посетителите към отминалите времена на римските пиршества, ръкопашните боеве и красивите богини.

Ще се демонстрират одежди и снаряжение, бойци ще мерят сили, дамите им ще блестят в красота и гордост, ще се воюва, ще се пирува и ще се празнува. И всеки, който се присъедини, ще си тръгне с дар!



Горите и степите на Стария свят ще са непривично оживени това лято. Чукове ще блъскат стоманата, игли ще извезват приказни везма, страховити бойци ще мерят сили, стрели ще летят с писък, гроздето, с мечта за лудост, ще налива сладък сок, а децата няма да намират покой в трескаво нетърпение…

Гостите на Варварския събор ще се потопят в атмосферата на древните обреди, занаяти и бойните умения, които са притежавали древните народи. Те ще станат свидетели на умелото боравене с меч от монголите, конната езда на хуните, бита и воинските традиции на ранните българи, пазарите на роби и използването на бич в древността, откъсвайки се изцяло от съвременния свят, като ще имат възможност и да вкусят уникални гозби, подбрани като за римски императори.



Гората около Хоталич и тази година отново ще оживее, за да си спомни какви съдбовни решения са се вземали зад крепостните стени и колко пълководци са паднали в опитите си да я превземат. Защото именно гордите и смели народи, презрително наричани варвари, са превзели Рим и променили хода на историята, отбелязват организаторите на невижданото в наши дни зрелище.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки