Полицията в Царево се сдоби с два електромобила BMW i3


Полицията в Царево се сдоби с два електромобила BMW i3
29 Юли 2019, Понеделник


Новите придобивки са компактни, не отделят вредни емисии и са изключително удобни за малките населени места

Автор: Десант

Два електромобила BMW i3, предоставени от Община Царево за нуждите на крайморското районно управление, заработиха от днес в Царево и Лозенец. Пилотният проект е част от стратегията за развитие на екопрактики на територията на Община Царево, в която е предвидено и монтиране на електромобилни станции във всяко от съставните населени места.

Първата от електромобилните станции ще се намира пред Районно управление – Царево и чрез нея двете нови придобивки ще бъдат зареждани.

Колите бяха предадени днес от кмета инж. Георги Лапчев на ръководството на Районно управление - Царево в лицето на  гл. инспектор Красимир Киров, в присъствието на Директора на ОДМВР – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов. 

Новите придобивки са компактни, не отделят вредни емисии и са изключително удобни за малките населени места. Батериите им имат мощно ускорение и възможност за бързо зареждане.

Важно уточнение е, че двата автомобила не са хибриди, а изцяло електромобили, което превръща Община Царево в иновативен по отношение на екотехнологиите модел за подражание.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки