Отиде си Георги Митрев - една от песенните перли на Коларово


Отиде си Георги Митрев - една от песенните перли на Коларово
24 Юли 2019, Сряда


Гошето Златков, както беше известен, е издънка на стария възрожденски род Митреви

Автор: Димитър Тренчев

Семейството и роднините, стари приятели и съселяни от петричкото село Коларово, от Подгорието, град Петрич и страната, се сбогуваха на 23 юли с Георги Златков Митрев. Той се спомина на 83 години след мъчително боледуване.

Георги Митрев или Гошето Златков, както беше известен, е издънка на стария възрожденски род Митреви. Бащата на Гошето е авторитетният общественик от средата на миналия век Златко Митрев – районен координатор за Подгорието на политическата формация „Звено“, член на националното й ръководство и личен приятел на нейния лидер и два пъти български премиер Кимон Георгиев.

Професионалният път на Георги Митрев преминава през някогашните АПК и РПК в село Коларово, където е обикновен работник и един от последните чифчии – орачи и бръздачи с кон.

Георги Митрев ще остане в паметта на поколенията и като един от великолепните вокалисти на фолклорен ансамбъл „Подгорие“ и мъжката фолклорна група „Комитска песен“, спечелили на село Коларово през 60-80-те години на миналия век непреходна песенна слава.

Поклон пред паметта му!


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки