Нено Димов успокои: Няма да се забранява вноса на дизелови автомобили


Нено Димов успокои: Няма да се забранява вноса на дизелови автомобили
Снимка: Нова телевизия
02 Юли 2019, Вторник


Той информира също, че буквално тези дни ще бъде отворена процедурата за кандидатстване за електрификацията на транспорта

Автор: Десант

Не се подготвя забрана за вноса на дизелови автомобили с клас под Евро 4 от  началото на 2021 г. Това ще бъде допълнителна мярка, която може и да не бъде приложена.

Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов в ефира на „Здравей, България”. По думите му не може да бъде забранен вносът на автомобили с дизелови двигатели, тъй като се нарушава правото на свободно движение на хора, стоки, услуги и капитали в ЕС. „Директна забрана не може да има”, беше категоричен екоминистърът.

Той информира също, че буквално тези дни ще бъде отворена процедурата за кандидатстване за електрификацията на транспорта. Според него е необходимо да се работи за въвеждането на електромобили у нас.

„На Съвета на министрите получих подкрепата на една трета от държавите в ЕС за изграждане на фонд, който да подпомага инфраструктурата и електрификацията на страните от Съюза, така че това е процес, който ще продължа да развивам и да се опитам да направя максималното в тази посока”, изтъкна в ефира на предаването министър Димов.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки