Митничари предотвратиха контрабанда със стоматологични упойки


Митничари предотвратиха контрабанда със стоматологични упойки
Снимка: Агенция „Митници"
28 Юни 2019, Петък


Вижте къде са били укрити ампулите

Автор: Десант

280 контрабандни ампули със стоматологични упойки откриха митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ (ГД МРР) при проверка на лек автомобил с българска регистрация на Митнически пункт Малко Търново.

Колата е пристигнала там на 24 юни към 16 ч. и е пътувала от Турция за България. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка от служители на ГД МРР.

При проверката, извършена съвместно с митнически служители от ТД Южна морска, в пластмасова кутия в багажното отделение на колата са открити 14 фабрични опаковки на турски език, съдържащи общо 280 ампули лекарствено вещество с надпис „Jetokain“ - инжекционен разтвор, използван за анестезия в стоматологията.

Установено е, че лекарственият продукт е собственост на българската гражданка, шофирала автомобила. Съставен й е акт за нарушение на Закона за митниците.

Седем подобни опита за контрабанден внос на лекарствени средства и медицински изделия са разкрити от митническите служители на митническия пункт в Малко Търново от началото на годината. Задържани са също 130 контрабандни стоматологични принадлежности, 48 таблетки различни лекарствени средства, 20 инжекционни системи - писалки с хормон на растежа „Genotropin“, както и 261 опаковки с различни лекарствени препарати за ветеринарна употреба.

Не е тайна, че множество медикаменти в югозападната ни съседка се продават на доста по-ниски цени, отколкото в България. Затова и често причината българи да пътуват до Турция е именно евтините лекарства, които може да си купят оттам.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки