Продават за близо 100 хиляди евро бутикова ябълка в кутия от злато


Продават за близо 100 хиляди евро бутикова ябълка в кутия от злато
13 Юни 2019, Четвъртък


Само поставката, която имитира прочутите яйца на Фаберже, тежи 1,4 кг и струва 65 000 евро

Автор: Десант

Пловдивският фермер Красимир Кумчев продава „златна ябълка“ за 95 000 евро. Плодът зрее в овощна градина в село Трилистник. След откъсването ще бъде изрисуван от слънцето по специална технология и ще бъде положен в кутия, тип бижу. Тя ще бъде изработена от 18-каратово злато, обясни идеята си Красимир Кумчев, съобщава marica.bg.

Само поставката, която имитира прочутите яйца на Фаберже, тежи 1,4 кг и според цената на златото в момента излиза 65 000 евро. Отделно от това е изработката.

От 14 години наред с традиционното земеделие агробизнесменът изработва бутикови ябълки по патентована технология. Докато зреят на дървото, плодовете се облепят със специални стикери с различни послания и картини, а слънцето дооформя рисунъка. По този начин Красимир Кумчев е произвел бутикови ябълки с изображение на Античния театър, Пловдив 2019, Панаира, лога на фирми, надписи „Обичам те“, „Господи, колко си хубава" и т.н.

За вип подаръци поставял ябълките, целунати от слънцето, в позлатени кутии, като цената достигала 1500 лева.

„Златната ябълка" от Трилистник ще е единствена в света и ще я притежава една- единствена жена, разказва Кумчев. Надписът ще е на старогръцки и ще гласи „за най-красивата“. Идеята му хрумнала от легендата за Афродита. Когато Ерида подхвърля ябълката на трите богини Афродита, Атина и Хера, казва, че е за най-красивата. Всяка смятала, че е за нея, но станала притежание на Афродита.

Красимир Кумчев гледа 700 декара в землищата на Трилистник и Гелеменово край Пазарджик, от които 450 дка овошки и 250 дка зеленчукови култури.

Източник и снимка: marica.bg


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки