Ще излъчат по цял свят в HD събитията за Световния ден на астероидите


Ще излъчат по цял свят в HD събитията за Световния ден на астероидите
13 Юни 2019, Четвъртък


Той е обявен през 2014 г. от Asteroid foundation – неправителствена организация, ръководена от д-р Брайън Мей, астрофизик и водещ китарист на QUEEN

Автор: Десант

На 28 юни, благодарение на партньорството между SES и BCE (Broadcasting Center Europe), зрителите по целия ​​свят ще могат да гледат на живо 24-часовата програма Asteroid Day LIVE, посветена на Световния ден на астероидите. 

Шоу маратонът, който е спонсориран и от правителството на Люксембург,  ще бъде домакин на изтъкнати журналисти от Би Би Си и Си Ен Ен, които ще се присъединят в студиото и ще се включват от целия свят. Гости ще са известни астронавти и експерти – учени, технолози и изследователи.

Излъчването ще включва предварително записано и живо съдържание във висока резолюция (HD), отразяващи глобалните  над 2000 събития за Световния ден на астероидите, които ще се проведат през юни 2019 г. в общо 190 страни.

„Люксембург е дом на космическа индустрия и инфраструктура за спътникови телекомуникации,
свързваща Европа и света“, изтъква Марк Серес, главен изпълнителен директор на Люксембургската
космическа агенция (LSA). 

„Информацията е в нашето ДНК; вярваме, че информираността на света за астероидите вече е императив. За да направим това, ние с гордост ще използваме най-съвременните технологии в центъра ни за IP-излъчване и ще постигнем глобално покритие на предаването чрез сателитната флотилия на SES“ – заявява пък Хавиер Тилен, ръководител Digital Media Operations в BCE.

Главният технологичен директор на SES, явяваща се един от партньорите на въпросната глобална компания – Руй Пинто, уточнява, че за да достигне програмата до милиони телевизионни домове, ще се използват множество сателити. А зрителите ще имат възможността да научат повече за астероидите – както за рисковете, които те могат да представляват, така и за ресурсите, които човечеството може да получи от тях някой ден. 

Световният ден на астероидите се провежда от 2014 г. по инициатива на Asteroid foundation –неправителствена организация, ръководена от д-р Брайън Мей, астрофизик и водещ китарист на легендарната група QUEEN.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки