Регатата „Черноморец – Бургас” ще представи уникален ветроходен спектакъл


Регатата „Черноморец – Бургас” ще представи уникален ветроходен спектакъл
Снимка: Мартина Чачевска
12 Юни 2019, Сряда


Тя ще зарадва зрителите с напрегнати гонки и фотоизложба

Автор: Десант

Известната детска регата „Черноморец – Бургас” ще зарадва бургазлии и гостите на морския град с напрегнати гонки, уникален ветроходен спектакъл и фотоизложба. Тя се провежда за единадесети път и в нея ще вземат участие стотици деца – ветроходци от цялата страна. Те ще премерят сили в класовете „Оптимист”, Лазер 4,7 и 420. Освен тях в олимпийските класове 470 и „Фин" ще се състезават и спортисти на всякакви възрасти.

Регатата се организира от едноименния яхтклуб „Черноморец – Бургас”.

За втора поредна година част от нея ще бъде уникален ветроходен спектакъл, който ще може да се наблюдава от цялата пешеходна зона от Магазия 1 на бургаската Морска гара до морския фар на Бургас. В този район е изнесена една от напрегнатите гонки в регатата. Лодките минават буквално на метри от зрителите, които могат да усетят вятъра в платната и да видят съвсем отблизо как малките ветроходци се справят с въжетата и платната.

Освен с ефектните демонстрации, организаторите на регатата ще зарадват участниците и зрителите с фотоизложба на открито. Те осигуряват за желаещите фотографи места в определени лодки и права да заснемат участниците по време на напрегнатите състезания. Най-добрите кадри ще се принтират на момента и ще се окачват върху яхтени въжета на самия кей.

Регатата ще се проведе в Бургаския залив от 27 до 30 юни. Ветроходният спектакъл е на 29 юни от 16 часа.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки