Задържаха под стража мним доктор рецидивист


Задържаха под стража мним доктор рецидивист
11 Юни 2019, Вторник


48-годишният „лекар“ вече е изтърпял една ефективна присъда за същото престъпление

Автор: Янко Крумов

По искане на Районната прокуратура в Стара Загора съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо мъж на 48 години, упражнявал лекарска професия без правоспособност.

В хода на образуваното срещу Е.К. производство е установено, че подсъдимият живеел в гр. Стара Загора в кв.“Лозенец“. Той е завършил висше образование за медицински специалист, но към момента бил безработен.

За да си осигурява доходи, започнал да практикува професията на общо практикуващ лекар, като обособил помещение като лекарски кабинет, в което приемал болни пациенти, предписвал и назначавал лечение, издавал съответни медицински документи.

Е.К. е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като са му налагани различни по вид и размер наказания, в това число и ефективно „лишаване от свобода“. Обвиняемият Е.К. е бил осъждан за извършени от него престъпления по чл.324 от НК през 2009 г. и през 2011 г.

Районен съд – гр. Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Е.К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Е.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – гр.Стара Загора.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки