Прокуратурата огласи ужасяващи подробности за убийството в Орландовци


Прокуратурата огласи ужасяващи подробности за убийството в Орландовци
Снимка: Монитор
22 Май 2019, Сряда


Тримата охранители са издевателствали със скитницата, докато е умирала след побоя, са й подстригали косата за назидание

Автор: Десант

"Тримата охранители, обвинени в убийството на млада жена на 17 май в столичния квартал „Орландовци“, сами са се предали в СДВР, и Софийският градски съд разглежда искането на прокуратурата за задържането им под стража", съобщи ръководителят на градската прокуратура Емилия Русинова, предаде БГНЕС.

„На 17 май в ранните часове е получен сигнал от гражданин, затова че на улица в този квартал пред една къща има лице от женски пол в безпомощно състояние, с видими следи от насилие – с вързани ръце със „свинска опашка. На оградата на къщата имало кървава диря“, заяви тя и добави, че установена самоличността на пострадалата, която е водела скитнически начин на живот, криминално проявена и е наркозависима.

Същата заедно със свои близки многократно е извършвала кражби, някои от които от складово помещение на месокомбинат в близост. В халето са открити следи от деянието - петна от кръв и бухалки, по които е имало следи.

„Установени са тримата обвиняеми, по тези бухалки е имало кръв от тях, както по свинската опашка и пострадалата. Събрани са и множество други доказателства. Иззети са камери, на които се виждат техните лица и действия, как е въведена пострадалата в този склад, за нанесени удари, за това че около 2 часа жената е държана там, след което е изведена в безпомощно състояние“, добави още Русинова.

Единият от биячите е бил осъждан за трафик на наркотици извън България. Излежал е част от присъдата и е бил предсрочно освободен, като в този срок е извършено деянието.

Прокурор Русинова добави, че тези лица не са служители на охранителната фирма, която пази складовете, но от справка, предоставяна от охранителната фирма, става ясно, че са били на работа във въпросната вечер.

Директорът на СДВР оповести, че преди 2 месеца убитата млада жена отново е претърпяла тежък побой, но за него полицията няма сигнал.

„Във входа на разследването установихме, че за назидание, след побоя, пострадалата е била и подстригана. Изключително брутално е това престъпление“, добави директорът на СДВР и увери, че събраните доказателства ще бъдат достатъчни извършителите да получат наказанията, предвидени в закона и то в цялата им строгост.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки