Ще публикуват в Румъния и Молдова иновативни книги на български автор


Ще публикуват в Румъния и Молдова иновативни книги на български автор
Снимка: gametale.eu
17 Май 2019, Петък


Приказките-игри на Никола Райков вече бе издадена в Латвия, предстои излизането й и в Китай

Автор: Десант

„Голямото приключение на малкото таласъмче“ на популярния български автор Никола Райков скоро ще радва децата на Румъния и Молдова. PRUT International Publishing House, издателство базирано в Молдова, възнамерява да издаде хитовата приказка-игра, която е носител на 7 награди и номинации. Издателството планира да реализира книгата на румънски език и да я предложи на пазара и в двете страни още тази година.

„Много харесахме книгата на Никола и ще направим всичко възможно, за да я популяризираме сред децата и родителите“ споделя Кристина Синчетру от издателската къща.

Те са попаднали на нестандартните приказки-игри на българския писател на международния панаир във Франкфурт, който е най-голямото изложение в света на книгите. От PRUT International Publishing House проявяват интерес и към продължението на книгата „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“, както и към настолната игра „Таласъмски истории“, която се превърна е бестселър в България.

Книгата вече беше издадена в Латвия от Avots Publishers, а „Добросъците“, друга от приказките-игри на Никола Райков, предстои да бъде публикувана в Китай от голямото китайско издателство Haitian Publishing House. През годините книгите му са печелили вниманието на медии в Китай, Унгария, Индонезия, Русия, Чехия, САЩ, Финландия, ЮАР и Гърция.



Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, но силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България. Живее в малко българско селце със съпругата си и 9 годишния си син.

Автор е на първите по рода си приказки-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче", "Още по-голямото приключение на малкото таласъмче", „Добросъците" и „Приказка от два свята".

Само за няколко години той се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“. Двукратен носител на наградата „Бисерче вълшебно“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки