Викат във външно министерство турския посланик да даде обяснение за думите си


Викат във външно министерство турския посланик да даде обяснение за думите си
12 Май 2019, Неделя


Той призова българската държава да насърчи изучаването на турския език като чужд език

Автор: Десант

Посланикът на Република Турция в Република България ще бъде извикан в МВнР в понеделник, за да даде обяснение за думите си, с които призовава българската държава да насърчи изучаването на турския език като чужд език.

Това оповестиха от външно министерство, след като скандалното изявление на дипломата предизвика буйна вълна от възмущение сред българите в социалните мрежи и медии.

От МВнР коментират, че думите на турския амбасадор „звучат смущаващо", тъй като българското правителство никога не е възпрепятствало свободното чуждоезиково обучение.

„Турски език може да се изучава в училище наред с английски, немски, френски, китайски, японски, румънски, руски, иврит", изреждат от външното ни министерство.

От ведомството на министър Захариева подчертават, че „такова изказване от посланика на съседна и партньорска държава като Турция не съответства на очакванията на Република България за това, по какъв начин следва да се развиват нашите добросъседски и приятелски отношения".


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Приятел на България
12.05.2019 11:09:58
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=p4-dGaiPLTY

Linguist Victor Friedman: "Macedonian language is neither Serbian nor Bulgarian"

"(Северно)македонският" "език" не е нито български, нито сръбски."

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BC%D0%B0%D0%BD,_%D0%92%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80_(%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B2%D0%B8%D1%81%D1%82)


Ви́ктор Фри́дман (Victor A. Friedman) — американский лингвист, специалист по македонском языку и языкам балканского союза, а также по кавказским языкам (в первую очередь лакскому).

Биография
Родился в Чикаго в 1949 году в семье потомков еврейских иммигрантов из Российской империи и Румынии.

https://en.wikipedia.org/wiki/Matthew_Nimetz

Matthew Nimetz (born June 17, 1939) is an American diplomat. He was the United Nations Special Representative for the naming dispute between Greece and the former Yugoslav Republic of Macedonia (now North Macedonia).[1]
Early life
Matthew Nimetz was born on June 17, 1939, in Brooklyn, New York City,[2] to a Jewish family.[3]

Много интересна статия:

https://theduran.com/matthew-nimetz-impartial-macedonia-mediator-deep-state-agent/

От достоверни източници съм разбрал че сега Метю ще се съсредоточи върху кашубски език за да докаже (ако имаше нужда) че това не е полски диалект, за разлика от мнението на полските езиковеди (или "езиковеди"?). Разбира се че това се случва напълно [color:red]случайно[/color] след като поляците се скараха с евреите и повече не се радват от еврейското (и американско(то)) покровителство. Една от причините е че поляците не искат мигранти и бежанци в тяхната страна а това е в противоречие с плана на евреите (например Сорос, американски евреин родом от Унгария) и на другите еврейски и не-еврейски илуминати/масони за "хомогенизиране" на населението на Европа чрез смес на човешките породи и също исламизиране на същото.

https://www.mail.com/int/news/us/9163092-polish-nationalists-protest-us-holocaust-claims.html#.1258-stage-hero1-7

Този Метю Нимец е нещо като Бенджамин Дизраели версия 2.0

Бенджамин Дизраели

Голям "британски" политик, етнически евреин.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD_%D0%94%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB%D0%B8

"Политиката на неговото правителство е да защитава целостта на империята и да се обявява срещу националноосвободителните движения на балканските народи. Ето защо, въпреки пламенните призиви на Уилям Гладстон в защита на българите, той омаловажава жестокостите на турците при потушаването на Априлското въстание през 1876 г."

Само че понастоящем и турците са "успели" да се скарат с евреите, не само поляците.

Това означава ли победата на гърците (в това число и на Афродита) над турците?

https://www.youtube.com/watch?v=d2N740Je8I0

Dana International - Diva (Official HQ song) full version

Viva Maria, Viva Victoria, Afrodita! ;-)
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки