По Гергьовден не пътувайте по магистрала „Тракия" – затварят я заради папата


По Гергьовден не пътувайте по магистрала „Тракия" – затварят я заради папата
03 Май 2019, Петък


В столицата и в Раковски гражданите ще бъдат проверявани със скенер и металодетектор

Автор: Десант

Големи райони от столицата ще бъдат блокирани от полицията на 5, 6 и 7 май, а движението по част от магистрала „Тракия" на Гергьовден ще бъде спряно.

Това съобщиха от вътрешното ведомство на специален брифинг по повод предприетите мерки във връзка с апостолическото пътуване на папата в България.

"На 6 май преди обяд движението по автомагистрала "Тракия" посока Бургас ще бъде отклонено по пътен възел "Запад" - Пловдив на 119 км до пътен възел "Плодовитово" на 165-ти км. Тази временна организация ще бъде създадена в следобедните часове по обратен ред", обясни директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков. От МВР призоваха шофьорите да бъдат търпеливи.

Възможно е папа Франциск да излезе извън протокола и мерките за сигурност, да отиде до определени граждани, да се срещне и да се поздрави с тях, заяви зам.-директорът на ГД "Национална полиция" Тодор Гребенаров.

Той обясни, че временният оперативен щаб, който отговаря за посещението, се е запознал чрез видеоматериали и посещение във Ватикана, за това какъв е редът за охрана и сигурност, и как преминават събитията, в които участва папа Франциск.

Освен от НСО, които ще отговарят за личната охрана и транспорта на папа Франицск и официалната делегация, ще участва и охрана от Ватикана.

„Създали сме така организацията, че всеки, който желае да присъства на събитията, да се чувства добре дошъл, въпреки мерките за сигурност", заяви зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

За всяко едно от събитията ще има множество КПП-та, през които ще бъдат пропускани гражданите. Те ще бъдат проверявани на скенер и металодетектор. Забранено е внасянето на оръжия, като МВР призовава желаещите да посетят събитията да не носят обемисти раници, за да не се бави проверката. Забранено е и използването на дронове. Разрешени са чадърите, дъждобраните и бутилки от по половин литър, но не и алкохол. Организирани са центрове на Червения кръст и Бърза помощ по места.

"Гражданите, колкото се може по-рано да се явят на местата, за да бъдат проверени", призоваха от МВР. В София и Раковски, КПП-та ще започнат да работят три часа преди началото на мероприятията.

За гражданите в неравностойно положение за всяко едно от събитията е създадена организация, те ще бъдат напътствани от доброволци.

Междувременно от Агенция „Пътна инфраструктура" предупредиха, че на АМ „Тракия“ се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър и над река Елшишка при 89-ти км на аутобана.

От АПИ препоръчват, за да се избегне отсечката в ремонт над река Елшишка при 89-ти км на АМ „Тракия“, шофьорите да ползват следните алтернативни маршрути:

пътен възел „Церово“ на АМ „Тракия – път III-8402 /Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември/ – път I-8 /Лозен – Звъничево – Пазарджик/ – път II-37 /Пазарджик/ – пътен възел „Пазарджик“ на АМ “Тракия“;
пътен възел „Церово“ на АМ „Тракия – път III-8402 /Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември/ – път I-8 /Лозен – Звъничево – Пазарджик/ – пътен възел „Цалапица“ на АМ “Тракия“;
пътен възел „Калугерово“ – път III-803 /Динката – Драгор/ – път II-37 – пътен възел „Пазарджик“ на АМ “Тракия“.

Очевидно е, че заради височайшето посещение на понтифика и заради ремонтите цялата магистрала "Тракия" ще бъде трудно проходима около Гергьовден. 


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
asdiujik
05.05.2019 11:07:21
0
0
тоя е пунтата мара...заради някакъв си безбожник ще затварят магистралата...какъв ни е на нас тоя, да не мислите че са дошли за нещо хубаво тия педофилски безбожници
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки