Във Вършец ще правят палеопарк със скулптури на древни животни


Във Вършец ще правят палеопарк със скулптури на древни животни
Снимката е илюстративна
29 Април 2019, Понеделник


Той ще бъде разположен в пределите на големия Боров парк, който се простира от центъра до планината над града

Автор: Десант

С конференция в румънския град Крайова започна изпълнението на най-атрактивния туристически проект у нас – създаването на палеопарк, съобщиха от общината във Вършец. „Нови дестинации в трансграничния туризъм”  е представен от директора на музея „Олтения” в град Крайова Флорин Ридика и Иван Лазаров, кмет на общината във Вършец.

Румънският музей и българската община са партньори в изпълнението на проекта.Той предвижда изграждането във Вършец на парк със скулптури на древни животни, обитавали района преди хилядолетия и създаване на трансграничен музей в Крайова. Целта е привилчането на нови туристи в двата града.

Паркът във Вършец ще бъде разположен в пределите на големия Боров парк, който се простира от центъра до планината над града. До него ще бъде изграден и туристически информационен център.

Стойността на проекта е 1 364 438 евро. Над 900 000 евро получава общината във Вършец, която е водещ партньор. Средствата се осигуряват от европейската програма Интеррег – Румъния – България. Срокът за изпълнението е 36 месеца, допълват от общината.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки