Превозвачи: От 18 филийки в хляба - три ще отиват за ТОЛ такса


Превозвачи: От 18 филийки в хляба - три ще отиват за ТОЛ такса
16 Април 2019, Вторник


Не само транспортните услуги ще поскъпнат от въвеждането им, но и стоките, категорични са от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт

Автор: Десант

TОЛ таксите ще доведат до поскъпване на стоките, не само на транспортните услуги, алармират от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт.

„От 18 филийки в хляба - три ще отиват за ТОЛ такса, а четири за ДДС, останалото - за разходи и печалба на производителя", обяснява Миролюб Столарски асоциацията, цитиран от Dnes.bg

Превозвачите настояват държавата да отложи въвеждането на ТОЛ системата. По план тя трябва да функционира от средата на тази година за камионите над 3,5 тона. Както вече писахме, вчера от КРИБ призоваха въвеждането на ТОЛ системата да се отложи и да се въведе от 2020 г.

Миролюб Столарски уточнява, че австрийска фирма изгражда системата и трябва да я предаде на АПИ. От АПИ обаче молели същата фирма да помага за обслужването на тази винетна система.

„Не е направена връзката между митниците и АПИ, не е направена и между НАП и АПИ. Ще стане така, че транзитният трафик ще минава безплатно. На митницата няма как да ги контролират. Системата изобщо не е изградена. В момента с една винетка минават 3 турски камиона", заявява Столарски. 

Той е категоричен, че няма как един превозвач да избере път, по който да не плати, например по третокласен път.

„Всички тези пари ще бъдат платени от българския потребител, а те никак не са малко. Това е разход, който ще вземем от  нашия клиент", заяви пред Нова тв Илиян Филипов, председател на Българската асоциация на сдруженията в транспорта.

Той каза, че са разговаряли с АПИ и са предупредили, че с тези такси няма да се съгласят и ако трябва, ще преминат към протестни действия.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки