Неплатени глоби блокираха на турската граница стотици български тирове


Неплатени глоби блокираха на турската граница стотици български тирове
Снимка: БГНЕС
14 Април 2019, Неделя


Преди дни турските власти въведоха допълнителен контрол и не пускат нито един шофьор да продължи, ако има неплатени пътни глоби или такси за територията на югоизточната ни съседка

Автор: Десант

Задържаха близо 300 български ТИР-а на границата ни с Турция, предаде Нова телевизия. Шофьорите ни са попаднали в капан на ГКПП "Капъкуле".

До ситуацията се стигна, след като преди дни турските власти въведоха допълнителен контрол и не пускат нито един шофьор да продължи, ако има неплатени пътни глоби или такси за територията на Турция.

Просто спират камиона на границата и казват - трябва да платиш 4000 лири, имаш стари глоби, а къде са тия глоби, какви са, за нас не е ясно, обясняват потърпевшите шофьори. По техни думи няма гаранция, че на следващото влизане в Турция отново няма да им бъдат поискани 4 000 лири, защото турските власти така и не са обяснили за какво искат въпросните пари.

По тази причина превозвачите настояват за спешна среща на транспортните министри на България и Турция. Ако не се стигне до решение на проблема, те заплашват и с протести.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки