Скандал заради оттеглената поканата на Радев към КПКОНПИ за днешното съвещание на КСНС


Скандал заради оттеглената поканата на Радев към КПКОНПИ за днешното съвещание на КСНС
08 Април 2019, Понеделник


От комисията изпратиха писмо до медиите, с което завяват, че атаката срещу комисията се води целенасочено и е заради нейната успешна работа

Автор: Десант

Точно преди старта на КСНС при президента Румен Радев от КПКОНПИ изпратиха писмо до медиите, с което завяват, че атаката срещу комисията се води целенасочено и е заради нейната успешна работа.

Писмото е и отговор на решението на Президенството да оттегли поканата си към, а впоследствие и към неговия заместник Антон Славчев.

Съгласно Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е независим специализиран, постоянно действащ държавен орган за осъществяване на политика по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, написаха от КПКОНПИ.

Във връзка със свикания Консултативен съвет за национална сигурност е предоставен доклад на 05.04.2019 г. до Президента на Република България относно постигнати резултати в противодействието на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество за лица, заемащи висши публични длъжности.

Постигнатите резултати и ефективността на Комисията са оценени, както от Европейската комисия, така и от международните партньори.

Атаката срещу Комисията  е от двама олигарси и една политическа партия, за което има 2 млрд. и 200 млн. причини, които могат да мотивират не една политическа партия да направи това.

В Комисията тече проверка на информация на приближено лице до политически лидер. Същото лице, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение, е извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери. За същото това лице са налични данни, че организира изборите на определена политическа партия.

По същия случай се извършва и втора проверка за изнасяне на информация от служител на Комисията към същото това лице.

Материалите за изнасяне на информация са предадени на прокуратурата.

За нас Комисията, сигурността и стабилността на държавата, както и борбата с корупцията, са единствената задача.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
мой човек
08.04.2019 23:37:20
0
0
мой човек. Гражданин не се става нито с жителство. нито с това, което е направено с градовете. нито второ....жителство във времето.....
1
никъде
08.04.2019 23:34:01
0
0
"София ще помага на собственици на ценни сгради да ги реставрират."
Протести за цяла българия за изчезналите градове. Като всеки един нормален град. Може би просто ги няма и хората... С извършените демографски преселения и администрирано жителство на някакво население, дошло кой знае откъде. Което е или се озлостява или не знае какво значи град.....И където гражданите на европейските градове - никъде не са позволили това нещо. Заглавие от медиапул. И коментарите, които отразяват какво??? което никъде го няма в европейските граници.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки