Украинският посланик посети за първи път Стара Загора


Украинският посланик посети за първи път Стара Загора
Снимка: Областна управа - Стара Загора
04 Април 2019, Четвъртък


Той предаде на старозагорския областен управител списък с фирми от град Бяла църква, които искат да развиват бизнес в България

Автор: Десант

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова се срещна днес с посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко. Той посещава за първи път Градът на липите.

На този пост е от септември миналата година, но владее отлично български език, защото в годините от 1993 до 1998 г. е бил първи секретар на посолството на Украйна в България.

Негово превъзходителство изтъкна, че само в областта Бесарабия живеят над 190 000 българи, а в цяла Украйна броят им е над 204 000. След обявяването на независимостта на украинската държава за първи път в училищата в регионите с компактно българско население е започнало преподаване на български език.

Посланик Москаленко обясни, че предстои отваряне на българско училище в Одеса и на културно-информационен център на Украйна в София.

От своя страна Гергана Микова запозна госта си с характеристиките на Старозагорския регион. Тя акцентира върху културно-историческия туризъм и икономическите дадености на областта.

Украинският посланик предаде на старозагорския областен управител списък с фирми от град Бяла църква, които проявяват интерес към България и искат да развиват бизнес тук. Беше обсъдена и възможността за организиране на съвместна среща на украински и български бизнесмени през настоящата година, с цел задълбочаване на икономическите връзки между регион Стара Загора и украинския град Бяла църква.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки