Определен е съставът на Районната избирателна комисия в Бургас


Определен е съставът на Районната избирателна комисия в Бургас
Снимка: Областна управа Бургас
29 Март 2019, Петък


Неин зам.-председател ще е адвокат Антон Стоянов от квотата на коалиция „Обединени патриоти“, който е секретар на структурата на НФСБ в морския град

Автор: Десант

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков проведе консултации  с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия в морския град за провеждане на избори за членове на Европейски парламент от Република България.

Право на участие в състава на РИК  имат: партия ГЕРБ – 7 членове, коалиция „БСП за България” – 5 членове; партия „ДПС” – 2 членове, коалиция „Обединени патриоти“ – 2 членове, партия „Воля“ – 1 член.

С по един свой представител в Районните избирателни комисии участват и  партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В случая това са Коалиция „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден“ и Коалиция „ Реформаторски блок“.

Общият брой на състава на Районна избирателна комисия - Бургас е 19 души.

Политическите сили стигнаха до консенсус за председател на комисията да бъде назначена Елка Стоянова от квотата на ГЕРБ. Заместник-председатели съответно ще са Антон Стоянов от квотата на коалиция „Обединени патриоти“, който е адвокат и секретар на структурата на НФСБ Бургас - централна градска част, както и Емине Иляз от квотата на ДПС.

Секретарското място е за коалиция „БСП за България” и ще се заеме от Георги Михов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки