Какво предлагат европейските граждани за бъдещето на ЕС


Какво предлагат европейските граждани за бъдещето на ЕС
28 Март 2019, Четвъртък


Вижте резултатите от най-мащабното допитване, организирано някога в Европа. Сред десетте предложения, получили най-широко одобрение, има и едно на българка

Автор: Десант

Между 4 февруари и 15 март WeEuropeans проведе най-мащабното допитване, организирано някога в Европа.

Европейските граждани имаха възможност да предложат своите решения за бъдещето на Европейския съюз и да гласуват за предложенията на другите. Избраните с гласуване предложения от всяка страна бяха преведени и подложени на гласуване от всички европейци.

Десетте предложения, получили най-широко одобрение, представляват Гражданската програма, по която политическите партии от всички страни и организациите на гражданското общество са призвани да изразят мнението си с оглед на предстоящите европейски избори.

Ето какво искат участвалите в проучването 1,7 милиона жители на Стария континент:  

Да се създаде общоевропейска програма за рециклиране. Суровините трябва да се използват повторно, а не да се унищожават (предложението е на Мари от Холандия).

Да се забрани на хора с престъпления (като укриване на данъци) да работят в публичния сектор или на изборни длъжности в Европа (предложението е на Алесандро от Италия).

Да се опазват горите с добро управление и да се възстановят широколистните гори. Трябва да засаждаме пет дръвчета за всяко отсечено дърво (предложението е на Анна от Ирландия).

Да се спрат данъчните облекчения за мултинационалните компании. Данъците трябва да се плащат в страната, в която се създава печалбата (предложението е на Джулс от Дания).

Да се инвестира в образование и научни изследвания (Предложението е на Джордж-Адриан от Румъния).

Да се защитават правата на работниците във всички страни от ЕС (Предложението е на Димитрис от Гърция).

Да се координират ограниченията по отношение на химикалите, особено в хранително-вкусовата промишленост (Предложението е на Рейнолдс от Швеция).

Да се подкрепят проектите с възобновяема енергия в градовете (Предложението е на Брут от Латвия).

Да има ясна и прозрачна информация за всички проекти и споразумения в Европейския съюз (Предложението е на Салвадор от Испания).

Трябва всички граждани от Европейския съюз, срещу европейска здравна карта, да могат да получат медицинска помощ във всяка страна на ЕС (Предложението е на Надежда от България).


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки