Месечните социални помощи да се обвържат с полагането на общественополезен труд


Месечните социални помощи да се обвържат с полагането на общественополезен труд
Снимка: TrafficNews
26 Март 2019, Вторник


Вижте какво още предвижда законопроект на „Обединени патриоти" за промени на Закона за социално подпомагане 

Автор: Десант

Получаването на месечни социални помощи да се обвърже с полагането на общественополезен труд и  участие в програми по ограмотяване и повишаване на квалификацията. Освен това, на трайно безработните лица, които получават месечни помощи, да се извършва ежегодна оценка от служител на Агенцията за социално подпомагане, като с нея се поставят и годишни задачи, свързани с повишаване на грамотността, трудовата квалификация и степента на социализация.

Това е залегнало във внесени за разглеждане от Народното събрание промени на Закона за социално подпомагане.

В мотивите на вносителите, след които е и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, както и депутатите от патриотичната формация Христиан Митев и Борис Ячев, редом с техни колеги от „Обединени патриоти", се изтъква, че „в обществото отдавна има усещане за несправедливост между работещите и тези групи, които остават извън трудовия пазар".

Подчертава се също, че  професията „трайно безработен", както и „самотна многодетна майка"източват социалната система и са в тежест на данъкоплатците.

Именно това са причините да се пристъпи към поредните законодателни мерки, така че да се насърчат хората да разчитат по-малко на социални плащания и повече на собствените си доходи от труд, които следва да са по-високи от социалните помощи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки