Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас получи дарение нов кувьоз


Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас получи дарение нов кувьоз
26 Март 2019, Вторник


Кувьозът е производство на световноизвестна марка, доказан е във времето като отличен апарат, който не се разваля и може да се използва дълги години

Автор: Десант

Фондация "Нашите недоносени деца" дари нов кувьоз на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. 

Кувьозът е производство на световноизвестна марка, доказан е във времето като отличен апарат, който не се разваля и може да се използва дълги години. Стойността му е близо 13 000 лв. Цялото отделение по неонатология вече е оборудвано с такива кувьози.

Освен сензорите за температура и влажност, които позволяват поддържането на комфортна среда на недоносените бебета, поставката му позволява различни положения на тялото, с цел да се избегне рефлуксът, който е често срещан в тази възраст.

Освен инкубатора, фондацията дари на отделението и 3 стола за кенгуру грижа, на стойност 1 059 лв. "Даренията са част от дарителската програма на фондацията за осигуряване на качествена апаратура за недоносените бебета, но нашата дейност не се изчерпва само с даряване на апаратура. Стараем се да оказваме комплексна грижа за тези деца и след изписването им", посочи Цветелина Калоянова  - представител на фондацията.

"Доброто трябва да бъде показвано, защото създава пример и привлича и други хора към нашата кауза", каза д-р Стилияна Томова, началник на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки