Вицепремиерът Николова към Съвета на децата: Бъдете непримирими с агресията във всичките ѝ форми


Вицепремиерът Николова към Съвета на децата: Бъдете непримирими с агресията  във всичките ѝ форми
26 Март 2019, Вторник


В рамките на форума бяха включени обучения за безопасността в дигитална среда с представители на ГДБОП, работа с мобилно приложение за защита на децата в интернет и програма за младежки лидери

Автор: Десант

„Живеем във време, в което технологиите и дигиталният свят са неизменна част от живота ни. Възползвайте се от тях, но не допускайте те да ви обсебят и да властват в ежедневието ви. Бъдете непримирими към агресията във всичките ѝ форми и сигнализирайте държавните институции при случаи на насилие.“

С тези думи заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова се обърна към участниците в първият за тази година Съвет на децата към Държавната агенция за закрила на детето.

Вицепремиерът призова участниците с поведението си да дават личен пример.

„Покажете на своите връстници толерантност, съпричастност, отзивчивост, отстояване на обществено значими каузи, нулева търпимост към несправедливостта, неграмотността и безделието“, заяви Николова.

Тя подчерта, че членовете на Съвета на децата са част от гражданското общество и заедно с представителите на държавните институции могат да направят заобикалящата ги среда по-благоприятна.

В рамките на форума бяха включени обучения за безопасността в дигитална среда с представители на ГДБОП, работа с мобилно приложение за защита на децата в интернет и програма за младежки лидери.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки