Отличиха победителите във фотоконкурс, посветен на водата


Отличиха победителите във фотоконкурс, посветен на водата
Снимки: Десант
21 Март 2019, Четвъртък


С най-добрите кадри в столичната галерия „Червената точка" е подредена изложбата „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“

Автор: Десант

В навечерието на Световния ден на водата - 22 март, в столичната галерия „Червената точка” се проведе церемонията по награждаването на победителите във фотоконкурнса на Българската асоциация по водите „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“.

Почетен председател на журито, което отличи най-добрите снимки бе министърът на околната среда и водите Нено Димов, който лично награди победителката Петя Радкова за творбата й „Спасение има“. 

„Да повдигаме въпроса за водата е от значение, защото е безценен за нас ресурс. И тази фотоизложба допринася за това темата да въздейства не само един ден. Чрез изкуството и културата посланията се запомнят по-добре от всяка реч или директива за опазването на водите“, изтъкна министър Димов при откриването на експозицията, в която са представени фотосите на всички финалисти.

Награди на отличените фотографи връчиха също зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, директорът на ПУДООС Михаела Габрашкова и директорът на дирекция „Управление на водите“ в МОСВ Илияна Тодорова.

Инициативата се осъществява ежегодно с подкрепата на МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).



В артистичната надпревара през тази година участие взеха професионални фотографи и любители на изкуството, както и много деца. Общо 60 са кадрите във фотоизложбата, която е представена в галерия „Червената точка“ и ще може да бъде разгледана до 23 март.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки